БИО ТЕРМАЛ ЕООД

We have detected that you do not have the Flash 8 player installed.
Please Click Here to download the Flash plugin.

  НАЧАЛО   ЗА НАС   ПРОДУКТИ   ПАРТНЬОРИ   КОНТАКТИ   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН  
БИО ТЕРМАЛ ЕООД   БИО ТЕРМАЛ ЕООД
  ИНФРАЧЕРВЕНИ ОТОПЛИТЕЛНИ ПАНЕЛИ
Инфрачервеното отопление е сравнително нов, но бързо навлизащ вид отопление, благодарение на многото си предимства.
Панелите са компактни, позволяват монтаж на стена или таван, монтажът е бърз и лесен, предотвратява се развитието на мухъл и плесени, няма циркулация на въздух и не се вдига прах. Но основните предимства на този вид отопление пред другите видове са: ЗДРАВОСЛОВНОСТ И ИКОНОМИЧНОСТ
-Защо инфрачервеното отопление е по-здравословно? Известно е, че повърхност, нагрята до температура 95-105 градуса Целзий излъчва топлинни вълни, аналогични на тези, достигащи до нас през атмосферата от слънчевото греене.
В такава среда ние се чувстваме уютно и комфортно. Не бива да се бъркат различните видове инфрачервено отопление. Например зоновото отопление, използвано за открити помещения или такива с голяма височина, също е в този спектър, но повърхностната температура на източника е стотици градуси, вълната е по-къса и лъчението е мощно и не е подходящо за помещения за постоянно обитаване.
Инфрачервените отоплителни панели притежават много от предимствата на отоплението с кахлена печка и спектърът им на излъчване означава "да вкараме Слънцето в нашия дом".
-Защо е икономично? Откъде идва икономията? Принципът на отопление е различен. Инфрачервените топлинни вълни имат свойството да загряват твърдите тела- стени, тавани, мебели. Тоест не загряваме първо въздуха, той се затопля като вторичен ефект от загряването на твърдите тела. Затоплянето на твърдите тела, включително на хора и животни, създава приятно и комфортно усещане  при температури с до няколко градуса по-ниски от тези, при които се чувстваме комфортно при традиционните видове отопление със загряване на въздуха, който веднъж загрят, се качва на високо, а долу остава студеният.
По този начин се постига икономия до 60% от консумацията на енергия, оползотворявана на друг принцип.
В подкрепа на горната точка за здравословността трябва да отбележим, че с медицински изследвания е установено благотворно влияние на инфрачервените лъчи върху изложените на това въздействие хора и животни, изразяващо се в подобряване на кръвообращението и сърдечната дейност, по- бърза детоксикация на организма. Някои изследвания потвърждават и болкоуспокояващ ефект.
Инфрачервеното отопление се препоръчва също за стари сгради, имащи проблеми с мухъла, за консервиране на исторически сгради, както и за ново строителство за по-бързо отделяне на влагата от стените и другите строителни елементи. За предимствата на този вид отопление може да се каже много, затова сме направили отделен сайт и можете да го разгледате от ТУК.
Разбира се, много важно е и качеството на панелите, използваните материали и експлоатационният им живот.
В това отношение панелите на ES systems са в челната тройка в Европа, използват за нагревателен елемент проводник от благородни метали, а експлоатационният им живот е десетки години без скрити разходи за поддръжка, профилактика, прегледи. Можете да научите повече за размери, мощност, цветова гама, предимства, сравнение с други видове отопление, като посетите www.infraotoplenie.com
 
 
 
БИО ТЕРМАЛ ЕООД   БИО ТЕРМАЛ ЕООД
  Инфрачервени панели ES systems
Инфрачервени панели ES systems
Инфрачервени панели ES systems
Инфрачервени панели ES systems

НАЗАД
  BG  |  EN       WebDesignBG  |  Кахлените печки- класическото съвършенство  |  Защо пелети?  |  НОВИНИ