БИО ТЕРМАЛ ЕООД

We have detected that you do not have the Flash 8 player installed.
Please Click Here to download the Flash plugin.

  НАЧАЛО   ЗА НАС   ПРОДУКТИ   ПАРТНЬОРИ   КОНТАКТИ   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН  
БИО ТЕРМАЛ ЕООД   БИО ТЕРМАЛ ЕООД
 

УПРАВЛЕНИЕ НА ГОРИВНИЯ ПРОЦЕС

В различните фази на горенето Вашата камина или печка имат нужда от различно количество въздух. След бурното горене трябва да намалите притока на въздух, защото иначе топлината от помещението ще „избяга” през комина. А защо да го правите Вие, като има автоматика за това; тя дори може да пали печката вместо Вас, както и да подава оптималното количество въздух  през цялото време на горенето. Това се осъществява посредством комбинация от следните продукти на KASCHUETZ-Австрия, лидер в производството на този вид техника:

- Електронен блок за управление
Предлагат се четири модификации в зависимост от процеса, който ще управляват, дали горивото е дърва или пелети и необходимия брой и вид управляващи сигнали: EUROMATIC TOUCH, DFC DISPLAY, DFC LITE, DFC COMFORT
Устройството следи температурата на изходящите димни газове или количеството въглероден двуокис в тях /ако датчикът е ламбда-сонда/ и регулира количеството пресен въздух за да има винаги пълно изгаряне при висока температура. Това води не само до икономия на топлина, но и до по-малко вредни емисии от перфектния горивен процес. Когато системата е снабдена със запалителен нагревател, електронният блок може да се настрои за час на запалване на Вашата печка, или това да стане със сигнал по телефона или от компютъра.
По- важни данни:
Многоезично меню, протокол за съобщения и грешки, възможност за ъпдейтване на софтуера по всяко време, управление на вентилатора на камината, клапи за пресен въздух или димни газове, запалителен нагревател.

 
БИО ТЕРМАЛ ЕООД   БИО ТЕРМАЛ ЕООД
DFC- COMFORT БЛОК ЗА УПРАВЛЕНИЕ EUROMATIC TOUCH DFC- DISPLAY

БИО ТЕРМАЛ ЕООД   БИО ТЕРМАЛ ЕООД
 

- Регулиращи клапи за приток на въздух

Регулиращата клапа е  механизъм, който се управлява от електронния блок  или ръчно, и подава необходимото количество въздух за горенето. Вашата кахлена печка или камина може да ползва за горенето си  въздух от помещението или външен въздух.
KASCHUETZ предлага ръчни и автоматични клапи за регулиране количеството на подавания в горивната камера въздух. Автоматичните са за външен /извън помещението/ или вътрешен монтаж,  в зависимост от местоположението и вида на подавания въздух. Автоматичната клапа е изпълнителният механизъм, чрез който сигналът от електронния блок за управление  управлява потока на въздуха в реално време.  При кахлените печки регулирането винаги става чрез въздуха за горенето, който се подава към горивната камера през подходящ адаптор, също произвеждан и предлаган от фирмата.
 

 
БИО ТЕРМАЛ ЕООД   БИО ТЕРМАЛ ЕООД
РЕГУЛИРАЩА РЕШЕТКА ЗА ВЪТРЕШЕН ВЪЗДУХ РЕГУЛИРАЩА КЛАПА ЗА ВЪНШЕН ВЪЗДУХ РЕГУЛИРАЩА КЛАПА

БИО ТЕРМАЛ ЕООД   БИО ТЕРМАЛ ЕООД
 

- Въздухоподаващи вложки

Това са елементите, вградени при оформянето на горивната камера, през които постъпва въздухът, необходим за горенето. Пресен въздух се подава в пространството около вратата, за да гарантира чистотата на стъклото. Подава се и в различни зони на самата горивна камера през керамични или метални въздухоподаващи елементи с подходящи размери и количество според обема на горивната камера. Това гарантира пълно и многозоново горене и като краен резултат- висок КПД и опазване на околната среда.

 
БИО ТЕРМАЛ ЕООД   БИО ТЕРМАЛ ЕООД
  ВЪЗДУХОПОДАВАЩИ ВЛОЖКИ

БИО ТЕРМАЛ ЕООД   БИО ТЕРМАЛ ЕООД
 

- Електро елементи

Неразделна част от системата за управление на горенето са датчиците за температура, запалителните нагреватели, ламбда-сонди, датчици за отваряне на вратата и други…

 
БИО ТЕРМАЛ ЕООД   БИО ТЕРМАЛ ЕООД
ЗАПАЛИТЕЛЕН НАГРЕВАТЕЛ ТЕМПЕРАТУРЕН СЕНЗОР ДАТЧИК ЗА ВРАТА

НАЗАД
  BG  |  EN       WebDesignBG  |  Кахлените печки- класическото съвършенство  |  Защо пелети?  |  НОВИНИ  |  УСЛУГИ